Nu je iets meer weet over het ontstaan van Bladergoud (vorige blog nog niet gelezen? Kijk dan even hier), is het ook wel leuk om te zien waar ik mijn dagen doorbreng als zelfstandig ondernemer. Zo krijg je letterlijk een kijkje achter het scherm, in mijn studio.

Toen we net getrouwd waren had ik een studio in het extra kamertje van ons appartement. Op zich was dat prima, maar omdat het kamertje aan de achterkant van het appartement lag kwam er nauwelijks zon binnen. Ik dacht altijd dat ik zo’n huismuts was dat ik alles wel kon oplossen met gezellige lampjes en kaarsjes, maar dit gebrek aan daglicht ontnam alle inspiratie.

Nog twee andere nadelen aan dit plekje waren dat ik snel afgeleid was en even tussendoor dingen zoals de was ging doen. En het gebeurde regelmatig dat we ‘s avonds ergens heengingen en ik zei: ‘wow, dit is de eerste keer in drie dagen dat ik buiten kom!’. Op de een of andere manier waren die vier trappen naar beneden een hele grote drempel om in mijn eentje een wandeling te gaan maken en zo veranderde ik langzaam in een kluizenaar die het daglicht niet meer kende.

Gelukkig hebben mijn lieftallige ouders een groot huis, met een leeg kamertje sinds ik uit huis ben gegaan. En zo reed ik op een zomerse dag mijn hele hebben en houden weer terug naar mijn ouderlijk huis (wel onder voorwaarde dat ik er geen troep van zou maken en niet al het eten van mijn ouders op zou eten. Dit lukt soms). En dit bevalt zo goed! Ik heb een lichte kamer, genoeg ruimte en ik voel me iets minder alleen. Ik heb elke dag mijn beweging, (het is in totaal ongeveer een uurtje fietsen) soms is dit niet iets waar ik heel blij van word (met code oranje stormen en -10 graden etc.) maar ik merk wel dat het me goed doet. Omdat ik op dit moment nog niet de financiële mogelijkheden heb om echt een studiootje voor mezelf te huren, is dit een perfecte oplossing.

Bladergoud Blog Studio

Ik werk aan een bureautje wat ik al heb sinds ik 13 jaar ben, eigenlijk is het een eettafel. Het is leuk om te zien hoe dit tafeltje de tand des tijds heeft doorstaan. Zo staan er dingen op zoals ‘I love Mies’. Dit schreef ik met watervaste marker toen we net een week verkering hadden, toen ik dat deed bedacht ik me nog wel eventjes dat het best rot zou zijn als het uit zou gaan.

Bladergoud Blog Studio

Ik ben een echte frutselsverzamelaar (is dat een woord?). Zo heb ik een glazenpotje waar glitters, stukjes kant en soms wat gedroogde bloemetjes in zitten. Altijd handig om zulke stylingattribuutjes bij de hand te hebben!

Mijn bakje met bonnetjes (die al veel te volgestouwd zit, tijd om de administratie bij te werken) is niet heel praktisch, maar wel gewoon een mooi bakje. En hier zie je ook mijn visitekaartje waar ik nog steeds zo blij mee ben, het ademt Bladergoud. Normaal staat dit er nooit zo nonchalant tegenaan, maar er lag er nog eentje rond te slingeren op mijn bureau. Dus hoppa, op de foto!

Naast mijn computer staat mijn pennenbakje. Beetje hetzelfde probleem als het bonnenbakje, het ziet er mooi uit maar is totaal niet praktisch. Ik moet toch eens betere keuzes gaan maken.

Mijn boekenkast is gevuld met boeken die fijn zijn om doorheen te bladeren, niet perse om te lezen. Daarnaast staan er echt 15 notitieboekjes in die ik nooit gebruik, maar die er zo mooi uitzagen dat ik ze niet kon laten liggen. Dat is een van mijn guilty pleasures. Altijd fijn om soms even te bekijken, zo heb je er veel langer plezier van!

Zoals je ziet is mijn man erg supportive en reikt hij mij elk jaar een oorkonde uit. Zo heb ik oorkondes gekregen voor Beste Dyscalculist Van Het Jaar (toch knap dat ik steeds blijf winnen!) en dus ook de oorkonde voor Beste Kleine Ondernemer. Het is een lieve knaap, die Michel.

Dit lieve kaartje is gemaakt door Alijt Emmens en dit lijstje vond ik ergens bij de kringloop. Ik neus altijd even door de fotolijsten als ik in de kringloop ben en ben altijd zo blij als ik zoiets vind voor 50 centen.

Mijn kaartjes liggen allemaal naast elkaar in een grote kast, zo zie ik makkelijk wanneer ik weer een herdruk moet bestellen. Normaal heb ik hier altijd vloeipapier overheen liggen, zodat je niet ineens een stoffig kaartje in de brievenbus krijgt! Dat behangetje kun je trouwens bestellen op Motiflow (eigenlijk is dit cadeaupapier, maar ik vond het wel leuk om het op de muur te plakken).

Als je mijn Instagram een beetje kent, zie je dit slingertje vaak voorbij komen. Die hangt altijd achter mij. Verder kijk ik niet zoveel naar achteren, want daar staan een logeerbed en een paar campingstoelen. Niet zo inspirerend dus.

 

Een hele la vol met glittertjes! Deze dingen zijn mijn final touch bij al mijn bestellingen. Sommige mensen zullen het niet zo waarderen (glitters tussen de bank enzo), maar hoe leuk als je een paar maanden later weer een glittertje tegenkomt? Zoals de oude Hawaiianen altijd zeiden:

Leave a little sparkle wherever you go.

Laat een berichtje achter:

Comments (3)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *