Pfieuw, deze dagen zijn ineens heel erg druk. Er lopen allerlei verschillende projecten naast elkaar en ineens ploept er dan weer een extra dingetje tussendoor. Ach ja, het leven van een ZZP’er, soms even heel druk en over twee weken denk ik waarschijnlijk: lieve help, hoe ga ik ooit deze maand doorkomen en mezelf bezig houden?

Een illustratie die ik maakte voor #marchmeetthemaker (uitleg hierover in mijn vorige blog) over de ups en downs van #zzplife. Oké, nu stop ik met al die hashtags. 

Op zulke dagen vergeet ik vaak om te genieten van alles om me heen. Ik kijk soms (letterlijk) scheel door mijn beeldscherm. Ik fiets naar huis in mijn eigen droomwereld met mijn hoofd nog in het werk en ‘s avonds moet ik echt mijn best doen om rust te nemen, ook al doe ik dan ook nog wel eens een bestelling van trouwkaarten eruit of een laatste aanpassing aan een ander ontwerp. Ik vind het moeilijk, als ik druk ben, om op de momenten dat ik wel rust heb echt in het moment te genieten. En zo verlies ik mijn eigen motto uit het oog:

Dus ik heb heel eventjes nagedacht en teruggekeken naar de afgelopen weken en bedacht wat voor mij deze weken klein geluk was. Ik hoop dat ik jou op deze manier ook een beetje kan inspireren om op een andere manier naar de kleine momentjes te kijken, die het leven zijn sjeu geven.

Dierenmanieren

Een week terug namen wij afscheid van ons lieve trouwe kleine autootje (daarvoor in de plaats is een echte family wagon gekomen. Nee, dat was niet nodig, onze hamster paste nog prima in het kleintje. Maar het was een goede deal voor een lease auto dus mijn zakelijke man heeft die kans gegrepen). We hebben het kleine vehikel meegenomen op een roadtrip (hij ons eigenlijk) en zo kwamen we ergens op een mooi picknick plekje. Daar hebben we heerlijk in stilte gezeten, totdat deze dikke brommer versuft op ons kleedje kwam zitten. En laat ik nou heel erg van hommels houden, ze zijn zo fluffy! Nu weet ik dat je ze dan weer even kunt oppeppen door suikerwater te geven, maar op dat moment hadden we alleen wat vruchtensap. En zo hebben we weer een leven gered. Je kunt me niet blijer maken dan met een dier waar ik voor kan zorgen.

 

Wat we ook te vieren hebben, we kopen altijd Kasteeltjes (of zoals ik ze noem: prinsessentaartjes). Op elke verjaardag, tijdens ons eerste getrouwde ontbijtje en ook tijdens dit feestelijke afscheid van ons autootje.

Zon

Ik ken geen mooier moment van de dag dan golden hour. Vaak proberen we (als de tijd het toelaat) in de zomer een wandeling te maken tijdens dit magische uurtje. En nu, tijdens de lente, is het al helemaal bijzonder. Alle nieuwe blaadjes en bloemetjes, ondergedompeld in een gouden gloed (wat poëtisch). Een zinnetje uit een liedje van Mensenkinderen past perfect bij dit moment:

Zie hoe de zon haar draden spint

En vaak lijkt het in het bos alsof de dieren eindelijk vrijuit durven te lopen, als alle mensen en honden weer op hun retour zijn. We hebben al vaak hertjes gespot en afgelopen zaterdag was het weer zover. Twee zelfs! Op zo’n moment heb ik echt heel veel ontzag voor de natuur en hoe mooi alles in elkaar is gezet.

Spontaan

Eigenlijk draaide alles wat spontaan gebeurde de afgelopen dagen om eten. Spontaan even met onze auto voor het laatst door de McDrive, spontaan pannenkoeken bakken en daarmee dus ook de volgende ochtend spontaan met pannenkoeken ontbijten, spontaan bbq’en met vrienden (wat altijd fijn is, want we hebben zelf geen tuin), spontaan met een salade aan de Eem dineren en genieten van de stilte. Zulke momenten vind ik het allerfijnst en ik zeg dan altijd: ‘Wat fijn dat we volwassen zijn en je zelf mag bepalen wat en hoelaat je eet’. (Ja, dit waardeer ik nog steeds heel erg, ook al zijn we al bijna twee jaar getrouwd en ben ik 24 jaar oud.)

 

Lucht

Vroeger had ik zo’n ontzettende hekel aan vogels die me vroeg wakker maakten op zaterdag. Maar nu trek ik bewust aan het einde van mijn fietstocht op een rustig stukje mijn oordopjes eruit. En dan hoor je ineens hoe de lucht gevuld is met leven. Zoveel vogels en lentegeurtjes. Wat ook resulteert in hooikoorts, maar dat nemen we maar voor lief (en soms is een goede niesbui best fijn!). Ik probeer heel bewust te genieten van alle nieuwe en frisse dingen. Onderstaand lentekaartje heb ik vorige jaar gemaakt en koop je hier.

 

Zo, dit was een greepje uit de dingen waar ik op dit moment mijn best doe om van te genieten, tussen alle drukte door. Wat zijn de kleine dingetjes waar jij intens van kunt genieten? Ik ben benieuwd!

Laat een berichtje achter:

Comments (2)

  1. Wat een fijn berichtje om even te lezen! 🙂
    Het is goed om dan even, juist in die grote drukte, rustig te gaan zitten en terug te gaan naar die kleine fijne momenten,. oh hoe heerlijk is dat dan he! Dan krijg je echt weer zo’n gelukzalig momentje!

    Prachtige site heb je! ik volg je op IG al een tijdje, maar had nog niet eerder je site bekeken. Echt heel mooi, ook dit ‘briefkaartje’ om mijn berichtje achter te laten. lieflijk <3

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *