Inmiddels is het alweer halverwege januari, maar het is nooit te laat om met je goede voornemens te beginnen! En een van mijn goede voornemens (zakelijk gezegd: doelen) is bloggen. Ik ben deze blog vorig jaar gestart, maar het bloggen is er steeds bij ingeslopen en nu is het hier dodelijk stil geworden *enter cricket sounds*. Dat laat gelijk al zien hoe 2018 is geweest voor mij, mooi bruggetje hè!

In 2018 heb ik:

  • aan 33 geboortekaartjes mogen werken
  • aan 17 trouwkaarten mogen werken (en dan krijg je zulke vrolijke plaatjes opgestuurd)
Bladergoud persoonlijke trouwkaart
  • echt mijn ouderlijk huis verlaten. Klinkt misschien een beetje gek omdat ik al ruim twee jaar getrouwd ben inmiddels, maar ik heb een jaar bij mijn ouders in huis gewerkt. Vanuit mijn eigen huis werken werkte totaal niet voor mij (ha), dus mijn lieve paps en mams leenden mij mijn oude slaapkamer uit en ik fietste elke dag een half uur heen en een half uur terug. Dat was zeker goed voor de dijtjes! Maar na een jaar was het tijd voor de volgende stap: een studio samen met Alijt. Wat is dit een goed idee geweest! Mijn productiviteit is omhoog geschoten. Niet meer alleen zijn de hele dag, iemand hebben om zakelijke en creatieve dingen mee te overleggen, een studio op 10 minuten fietsafstand. Beste keuze van 2018! Bladergoud illustratie en vormgeving
  • een fotoshoot gehad met Anouk van Online Image en daarmee ook de eerste stappen gezet in het socialer maken van mijn merk. Ik wil graag dat als jullie op mijn Instagram of website komen, jullie zien wie ik ben en waar ik van hou.
Bladergoud Illustratie vormgeving geboortekaartjes trouwkaartjes

Hier zie je een Joëlle in haar natural habitat: Amersfoort. Ze draagt bijna altijd een gele regenjas en een sjaal die te groot is. In de winter trekt ze zich hier graag in terug. 

  • mijn ansichtkaarten en posters uit mijn webshop gedaan. Veel mensen vragen mij: WAAROM?! (Oké, misschien iets minder dramatisch). De reden hiervoor is dat het me simpelweg te weinig opleverde en veel druk gaf om steeds weer met nieuwe ontwerpen te komen. Ik merk dat ik meer inspiratie heb voor kaartjes voor bijzondere momenten. Dan is het wel even een momentje om alles uit de webshop te gooien, maar ik heb het toch maar gedaan. Klaar met het halfbakken gedoe! Als je in de buurt van Amersfoort/Utrecht bent, kun je nog steeds mijn kaartjes aanschaffen bij Dille & Kamille Amersfoort, Blur Your Life (Amersfoort) en Winkel vol Winkeltjes (Utrecht).

Wat ik heb geleerd in 2018 is geloven in mijzelf, knopen doorhakken en uit mijn comfort zone gaan. Als ik een jaar geleden had gehoord dat ik zoveel leuke dingen zou mogen maken, een eigen studio zou hebben en die huur zelf zou kunnen betalen, een fotoshoot zou doen en zou kletsen in mijn stories op Instagram en zo’n andere richting op zou gaan in mijn webshop, was ik aan mezelf gaan twijfelen. Nee joh, dat klinkt toch allemaal veel te groots. Maar het is niet van de een op de andere dag gegaan en dat is iets wat wel bij mij past. Langzaam maar zeker timmer ik aan de weg en het is leuk om terug te kijken en ook weer vooruit te gaan.

Dat brengt me dan ook meteen bij mijn doelen voor 2019. Hoe heerlijk is het om voor de kerstvakantie allerlei mooie plannen te maken voor het nieuwe jaar en hoe spannend is het dan ook om er na de vakantie mee te moeten beginnen. Maar goed, we hebben nog even om ze allemaal te halen haha!

In 2019 ga ik: 

  • mijn kant & klare ontwerpen in de webshop nog verder uitbreiden. Naast 5 tot 10 nieuwe geboortekaartjes wil ik ook 5 trouwkaarten gaan maken (dat wordt een mooie uitdaging, want dat is net iets ingewikkelder) maar de grootste uitdaging wordt 5 rouwkaarten. Ik vind het mooi om ontwerpen te maken voor bijzondere momenten en daar hoort ook het vieren van het leven van een overledene bij. Ik denk dat mijn subtiele en rustigere illustraties hier mooi bij aansluiten.
  • min. 5 kaartjes maken voor Hippe-geboortekaartjes.nl (maar afgelopen week heb ik er alweer 4 opgestuurd, dus ik denk dat dat er wel meer gaan worden haha!)
  • hopelijk de 4000 volgers aantikken op Instagram. Dat is een lastige, omdat je er niet zoveel invloed op hebt en ook omdat ik het getal niet te belangrijk wil maken. Maar een groot deel van mijn klanten vindt mij via Instagram (jij misschien ook wel), dus het is een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Het gaat er vooral om dat er groei inzit en dat ik mijn best blijf doen om elke dag inspirerende posts te maken.
  • 1 keer in de maand een blogpost plaatsen over wat dan ook. Ik vind het leuk om te babbelen op het web (en ben daarin vaak ook veel te uitgebreid, misschien ben je al afgehaakt. Ach ja, dan is het fijn voor mezelf om later terug te lezen) en zo mijn website wat levendiger te maken.
  • En 1 keer in de maand een nieuwsbrief eruit. Dat is nog wel een dingetje hoor, ik ben zelf namelijk niet zo’n fan van nieuwsbrieven. Ik probeer hem dan ook zo min mogelijk ‘spam’ achtig te maken, maar het wordt een mail die er fijn uit ziet, gevuld met dingen waar ik van hou. Natuurlijk is het ook om geïnteresseerden op de hoogte te houden van bijvoorbeeld een nieuwe blogpost (wow, inception: jij leest nu deze blog over een nieuwsbrief die weer gaat over een blogpost) of nieuwe producten. Maar daarnaast wil ik maandelijks mijn lievelingsboek, liedje en quote delen. Om te inspireren en mensen blij te maken. En als cadeautje krijg je dan ook elke maand van deze quote een telefoonwallpaper. (Wil je graag onderdeel worden hiervan en niks meer missen? Dan kun je je hier aanmelden voor de nieuwsbrief).
Bladergoud nieuwsbrief

 

Dat was het wel voor nu, lieve lezer! De aftrap van het bloggen in 2019. Ik ben heel erg benieuwd wat het jaar gaat brengen voor mij en ook voor jou: heb jij nog doelen waar je mee aan de slag gaat? Privé of zakelijk? Laat het hieronder weten, misschien kunnen we elkaar inspireren. Ik bedenk me nu dat ik misschien ook nog wel een blog ga typen over persoonlijke doelen voor 2019, maar dat is weer een heel ander verhaal. Ik wens je in ieder geval een heel mooi nieuw jaar toe. Liefs!

Laat een berichtje achter:

Comments (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *